Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.11.2020

Уряд прийняв рішення для забезпечення реалізації угоди з Данією щодо фінансування проектів у сферах відновлювальної енергетики та енергоефективності, води та стічних вод

11 листопада 2020 р., Кабінет Міністрів прийняв розроблений Мінфіном проект постанови «Деякі питання реалізації Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні».

Рішення Уряду забезпечить виконання норм Рамкової угоди в частині визначення відповідальних органів, процедур відбору та реалізації проектів у Рамках програми Danida Business Finance (DBF) в Україні, що дозволить розпочати роботу по залученню коштів для реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку та економічного зростання України.

Нагадаємо, що 16 червня п.р. Верховною Радою України прийнято Закон України «Про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Королівства Данія щодо загальних умов та процедур, організаційних заходів та фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні».

Програма DBF реалізується Урядом Королівства Данія у рамках данської співпраці в цілях розвитку та передбачає надання безвідсоткових позик. Допомога надається країнам, що розвиваються, для фінансування проектів у сферах відновлювальної енергетики та енергоефективності, води та стічних вод.

Фінансування відбувається шляхом надання комерційним банком або фінансовою установою з представництвом у Королівстві Данія позик Уряду України або українським суб’єктам господарювання під державні гарантії.

DBF пом’якшить умови кредиту шляхом надання допомоги, яка передбачає субсидію у вигляді відсоткових виплат на весь період кредитування, експортної кредитної премії та банківської маржі.

Відповідно до статті 7 Рамкової угоди Уряд України має визначити процедуру відбору проектів, які підлягають фінансуванню. Відповідальний центральний орган виконавчої влади України (Міністерство), який може бути визначений Урядом України, презентуватиме DBF проекти, що пропонуються для фінансування, в кожному окремому випадку. На основі презентованих проектів та постійної комунікації між DBF та Міністерством буде спільно обрано проекти.

Джерело: Урядовий портал.