Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.08.2022

Уряд закликає МВФ до нової програми співробітництва

Уряд України пропонує активізувати спільну роботу щодо нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Повідомив про це під час бесіди з директором Європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером. Збройні сили України протистоять агресії Росії і захищають весь цивілізований світ”, – написав він у телеграм.

Шмигаль додав, що уряд зі свого боку працює над посиленням економічної стійкості держави, а також готується до найскладнішого опалювального сезону, розпочав грантові програми стимулювання підприємництва та підтримує людей.

“Україна і МВФ мають давню історію відносин. Розраховуємо на посилення співпраці”, – наголосив глава українського уряду.

Раніше глава Нацбанку Кирило Шевченко уточнював, що Україна розраховує на нову програму співпраці з МВФ у розмірі $15-20 млрд.

Щомісячний дефіцит держбюджету країни наразі через війну становить близько $5 млрд без урахування необхідності додаткового імпорту газу. За словами міністра фінансів Сергія Марченка, від початку війни Україна отримала $12,7 млрд зовнішньої підтримки і веде переговори про ще $14 млрд. За його словами, у червні було отримано $4,4 млрд, у липні – $1,7 млрд, тоді як у серпні планується $6 млрд і у вересні – $4,7 млрд.

“Жовтень та наступні місяці залежать від результату переговорів з нашими партнерами та МВФ, – сказав глава Мінфіну в недавньому інтерв’ю УНІАН.

За даними агентства “Інтерфакс-Україна”, обговорення питання про нову програму з МВФ ускладнюється труднощами макропрогнозування та структурування програми під час війни та перевищенням лімітів за квотою.

 

ua.interfax.com.ua