Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.02.2022

В Мінагрополітики обговорили з аграрними асоціаціями питання зернового ринку

3 лютого, відбулася міжвідомча нарада під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, за участю представників Мінагрополітики, Укргідрометцентру, профільних асоціацій та учасників зернового ринку, з метою обговорення ситуації на зерновому ринку.

Під час засідання учасникам було презентовано попередні дані балансу попиту та пропозицій зернових та зернобобових культур у 2021/2022 МР.

Так, за попередніми розрахунками, загальний валовий збір по зерну буде складати 83,8 млн тонн, пшениці 32,1 млн тонн і 40 млн тонн кукурудзи.

Щодо проміжних результатів по експорту зерна, за даними Держмитслужби України станом на за липень 2021 року – січень 2022-го експортовано 17 млн тонн пшениці, з них 11 млн тонн продовольчої пшениці та 5,6 млн фуражної пшениці. Прогнозоване очікування залишку до експорту складає 8,2 млн тонн, з них близько 2 млн тонн це продовольча пшениця, 6,2 фуражна пшениця.

«На сьогодні спостерігається деяке зниження темпів експорту зернових культур. Тому жодних ризиків стосовно надмірного експорту пшениці – немає. Саме збереження балансу і стабільності на зерновому ринку, а також вирішення спірних моментів є важливим завданням для нас», – зауважив Тарас Висоцький.

Крім того учасники розглянули питання щодо актуального стану озимини та прогноз на 2023 рік по ранній посівній сільськогосподарських культур.

Стан ринку зерна 02.02.2022.pdf

 

minagro.gov.ua