Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.03.2022

В Україні дозвільні документи для бізнесу перевели у декларативну е-форму

Для бізнесу 95% дозвільних документів переведено у декларативну електронну форму.

Про це у своєму зверненні заявив заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“95% всіх дозвільних документів переводяться у декларативну електронну форму. Якщо раніше треба було пройти певну процедуру для отримання того чи іншого дозволу, то сьогодні буде достатньо подати електронну заявку”, – сказав Шурма.

Він також зауважив, що наразі Україна фактично створила режим “відкритої митниці” з Європейським Союзом з метою безперешкодного постачання продуктів до українських магазинів.

Крім того, Шурма нагадав, що для відновлення роботи економіки розроблена комплексна програма підтримки бізнесу. Вона включає в себе елементи податкової реформи, зокрема, спрощену систему оподаткування. Так, підприємства з оборотом до 10 млрд грн будуть сплачувати тільки 2% податку з обороту.

Ще одним елементом підтримки є надання пільгових кредитів для малого та середнього бізнесу. Такі підприємства зможуть отримати кредит до 60 млн грн під 0% річних на період воєнного стану та 5% річних – після скасування воєнного стану.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський підписав закон, який визначає особливості адміністрування податків і зборів під час дії правового режиму воєнного стану.

Згідно з цим законом з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України передбачено можливості фізичним особам-підприємцям та юридичним особам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту в обсязі 2% за правилами, встановленими для 3-ї групи платників єдиного податку, тобто із звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів.

Водночас передбачається добровільна сплата єдиного податку для фізичних осіб-підприємців 1-ї та 2-ї груп.

 

www.ukrinform.ua