Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.10.2021

В Україні почав роботу Офіс з розвитку підприємництва та експорту

Почав роботу Офіс з розвитку підприємництва та експорту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство та Комітет цифрової трансформації України.

В обов’язки установи входитиме ведення державної політики щодо бізнесу та відстоювання його інтересів.

“За малим та середнім бізнесом — майбутнє. Ми змінюємо комунікацію держави і бізнесу, стаємо партнерами, підказуємо у складних ситуаціях. Для того, щоб бізнес і надалі розвивався в Україні, потрібна установа, яка б займалася державною політикою щодо бізнесу та відстоювала його інтереси. Тому в Україні запустили діяльність Офісу з розвитку підприємництва та експорту, використавши найкращий світовий досвід. Це поширена міжнародна практика, такі державні установи працюють у Польщі, Грузії, США”, — зазначив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Установа створена на базі Офісу з просування експорту України, що успішно функціонував з 2015 року.

“Діяльність офісу здебільшого спрямована на малий та середній бізнес. Структура має 10 підрозділів, що будуть займатися всіма питаннями, що пов’язані з бізнесом: від створення національної стратегії розвитку підприємництва та юридичних питань до залучення інвестицій та інновацій”, – пояснюють у Мінцифрі.

Команда офісу аналізуватиме проблеми підприємців та ініціюватиме зміни до законодавства у тісній співпраці з Міністерством економіки. Спільно з Фондом розвитку підприємництва та Українським культурним фондом формуватимуться фінансові програми для малого та середнього бізнесу, а також для інноваційних підприємств.

Крім того, офіс стимулюватиме інновації в існуючих компаніях і сприятиме створенню та зростанню стартап-екосистеми. Координуватиме офіс цю роботу спільно з Мінцифрою.

Серед проєктів, над якими працює установа, створення нових сервісів та можливостей для підприємців на Дія.Бізнес, освітні програми для консультантів з експорту Train the Trainers 2.0 і для компаній ІТ-сектору Export Evolution IT, торговельна місія до Швеції для представників IT-сектору, міжнародний онлайн-проєкт для органічного сектору Ukrainian Organic Export Days 2021 тощо.

“У подальшому розвитком проєкту Дія.Бізнес також займатиметься саме офіс. Адже це важлива стратегічна частина розвитку малого та середнього бізнесу в Україні”, – уточнюють у відомстві.

У Мінцифри очікують, що завдяки такій установі в Україні збільшиться кількість зареєстрованого бізнесу, і, відповідно, податкових надходжень у бюджет. Також зменшиться кількість бізнес-структур, що перебувають на межі банкрутства.

 

www.ukrinform.ua