Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.07.2022

В Україні сформовані продовольчі резерви для постачання на деокуповані території – Мінагрополітики

При кожні обласній адміністрації, території якої тимчасово захоплені росією, сформовані продовольчі резерви для забезпечення жителів продуктами після деокупації цих територій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

“На сьогодні при кожній ОВА, території якої тимчасово перебувають під окупацією, заготовлені базові продуктові набори та сформовано продовольчі резерви, щоб після деокупації одразу ж забезпечити мешканців цих областей продовольством. Це Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська та Харківські області”, – йдеться у повідомленні.

У Мінагро нагадали, що на початку березня за бюджетні кошти розпочалися закупівлі продовольчих товарів вітчизняного виробництва зі списку критичних товарів для споживання та передавати їх населенню.

“Товари закуповувалися через місцеві військові адміністрації і використовувалися фактично для двох цілей – роздачі внутрішньо переміщеним особам в усіх областях України, а також для формування резерву на випадок потенційного форс-мажору чи блокування того чи іншого регіону”, – прокоментував перший заступник Мінагрополітики Тарас Висоцький.

Зазначається, що базовий набір – це 12,5 кг продуктів довгострокового зберігання, куди входять крупи, олія, консерви, молочні та м’ясні продукти, картопля, сухарі, печиво.

Крім того, в Україні затверджено план із забезпечення продуктової безпеки в умовах воєнного стану. Він передбачає моніторинг стану продовольчої безпеки і сільськогосподарської інфраструктури в цілому; надання підтримки виробникам харчових продуктів; надання адресної допомоги соціально вразливим категоріям населення; централізований контроль за цінами на продукти.

 

www.ukrinform.ua