Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.05.2023

В Україні спростять виробництво дронів на час дії воєнного стану

Профільний фінансовий комітет Верховної Ради рекомендував ухвалити два законопроєкти щодо підтримки виробництва дронів в Україні. Про це повідомили голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев та нардеп Ярослав Железняк.

Йдеться про законопроєкти № 9275 та № 9276, якими вносяться зміни до Податкового та Митного кодексів України.

Цими документами пропонується звільнити від ПДВ і мита ввезення до України складових для виробництва та ремонту безпілотників (матеріалів, вузлів, агрегатів устаткування та комплектовання).

Законопроєкт № 9275 передбачає звільнення від податку на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України в режимі імпорту складових для БпЛА. А законопроєкт № 9276 – звільнення від ввізного мита складових для виробництва чи ремонту дронів.

Підприємство, яке ввозитиме комплектування, повинно буде звітувати про їх використання. А в разі нецільового використання його змусять доплатити митні платежі та сплатити пеню.

“Законопроєкти розроблені з метою забезпечення держави у період дії воєнного стану достатньою кількістю безпілотних систем як ввезених, так і вироблених на митній території України”, – наголосив Гетманцев.

Члени парламентського комітету одноголосно підтримали обидва законопроєкти та рекомендували ВР ухвалити їх за основу та в цілому. Розгляд документів у залі засідань Верховної Ради очікується вже найближчим часом.

 

minprom.ua