Великі ідеї для вашого бізнесу
вул. Загородня, 15
м. Київ, Україна, 03150
0 800 30-50-74
Опубліковано 25.08.2020

В Україні вперше запатентують місцеві сорти кавунів

Херсонські фермери намагаються запатентувати місцеві сорти кавуна, які здатні витримувати +70 °С на ґрунті. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Щоб запатентувати херсонський кавун — місцеві фермери створили асоціацію. Тепер географічне зазначення повинна затвердити Єврокомісія. Вона об’єднає вісім місцевих сортів. Тих, які здатні витримати +70 °С на ґрунті.

«Потрібно, щоб туристи їхали до Херсона за кавунами, як до Франції за шампанським і Рокфором — тут згадали про ще один унікальний продукт — бекмес або кавуновий мед, який ще сто років тому на Херсонщині варили в кожному дворі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Закарпатті знаходиться єдина у світі високогірна плантація лохини.