Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.06.2023

В Україні врегулюють передачу прав і обов’язків користувачів землі до фермерських господарств

У Верховній Раді сьогодні, 20 червня, зареєстрували законопроєкт №9392 «Про внесення змін до Закону України «Про фермерське господарство» щодо врегулювання права користування земельними ділянками фермерським господарством», який передбачає передачу прав власника земельної ділянки до створеного ним фермерського господарства. Повідомляє AgroPolit.com.

Проєкт закону пропонує внесення зміни до закону України «Про фермерське господарство», які мають встановити, що після набуття громадянином в користування земельної ділянки державної та комунальної власності для ведення фермерського господарства та створення ним фермерського господарства права та обов’язки користувача ділянки переходять до фермерського господарства.

В законопроєкті зазначається, що передача прав має відбуватися з дня проведення державної реєстрації, відповідно до договору оренди землі.

Після проведення державної реєстрації фермерського господарства та переходу до нього прав і обов’язків користувача земельної ділянки, представник господарства має звертатися до державного реєстратора для реєстрації права користування на підставі поданого договору користування землею державної та комунальної власності.

На думку авторів, прийняття законопроєкту забезпечить врегулювання процедури переходу прав та обов’язків користувача від аграрія до створеного ним фермерського господарства.

 

kurkul.com