Великі ідеї для вашого бізнесу
вул. Загородня, 15
м. Київ, Україна, 03150
0 800 30-50-74
Опубліковано 15.01.2020

В Україні збільшилось виробництво замороженої морської риби

За даними Державної служби статистики України протягом січня-листопада 2019 року в нашій державі вироблено 9 285 тонн риби морської замороженої нерозібраної. Це на 19,7 % більше аналогічного періоду минулого року.

Як повідомляє Agronews зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

– філе рибне та м’ясо риби інше (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені – 3 221 тонна (+35,3 % до січня-листопада 2018 року);

– філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 1 264 тонни (+52,3%);

– лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 554 тонни (+25,6%);

– продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв із риби) – 2 850 тонн (+13,1%);

– готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 12 885 тонн (+16 %).

Крім того, протягом 11 місяців 2019 року в Україні вироблено:

– риба сушена і в’ялена – 3 530 тонн;