Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.03.2022

В Україну вже завезли першу тисячу тонн пального з Європи – ціни на АЗС пішли вниз

В Україну вже імпортували першу тисячу тонн пального з Європи, а ціни стабілізуються паралельно зі стабілізацією поставок.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, розповідаючи про перші результати рішень уряду та Верховної Ради щодо цін на пальне.

Він зауважив, що в Україні прибрали акциз, знизили ПДВ до 7%, запровадили нову цінову формулу.

«Наразі АЗС вже знизили ціну щонайменше на 5 грн. У деяких мережах зниження і по бензину, і по дизелю досягає 10 грн за літр… За новими правилами вже заїхали перші 1000 тонн пального. Далі будуть більші об’єми. Ціни стабілізуються разом зі стабілізацією поставок та насиченням ринку», – зауважив Шмигаль.

Глава уряду додав, що ринок пального переживає сильну трансформацію, адже тепер весь імпорт іде з Європи, але головне, що цей імпорт почався.

Як повідомлялося, урядові рішення про скасування акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7% набули чинності 18 березня.

В уряді сподіваються, що доступне пальне активує низку економічних процесів, які наблизять Україну до перемоги. Зокрема, буде акумульовано достатньо ресурсів для проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, у тому числі продуктів харчування.

Раніше повідомлялося, що в Україні спостерігається дефіцит паливних матеріалів. За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ведуться перемовини з найбільшими світовими компаніями щодо постачання бензину та дизелю до України.