Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.05.2023

В ЄС доведеться вказувати неєвропейські джерела коштів, – ЗМІ

Європейська Комісія (ЄК) має намір зобов’язати неурядові організації (НУО) та інші установи в країнах Європейського Союзу розкривати інформацію про будь-яке фінансування, що отримане ними з-за меж спільноти.

Про це повідомило німецьке інтернет- видання Welt am Sonntag.

За даними видання, відповідний законопроєкт входить до пакета документів ЄК під назвою “Захист демократії”, який планують представити в червні.

Документ передбачає створення національного реєстру з інформацією про те, чи фінансують такі організації, як НУО, бізнес-асоціації, PR-агентства та приватні мовленнєві компанії, країни, що не входять до ЄС. Як зазначило видання, до даного реєстру можуть бути включені такі відомі німецькі організації, як Transparency International, Pro Asyl або BUND.

“Грошові потоки з країн, що не входять до ЄС, які мають на меті вплинути на громадську думку, мають бути розкриті”, – сказала виданню єврокомісарка з питань політики збереження європейських цінностей та транспарентності Вера Йоурова, яка просуває цю ініціативу.

Як пише WamS, ідея полягає в тому, щоб показати, чи впливають авторитарні уряди в таких країнах, як Росія, Китай або держави Близького Сходу, на громадську думку або політичні рішення в ЄС, щоб схилити їх на свою користь.

“Дивлячись на дії Кремля та інших суб’єктів із третіх країн, нам не можна бути наївними. Настав час викрити таємний іноземний вплив і сумнівне фінансування”, – наголосила Йоурова.

 

ukranews.com