Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.12.2018

Вартість азотних добрив на світовому ринку у грудні знизилась

З початку грудня вартість аміаку у всіх світових регіонах значно знизилась. Постачальники на тлі перенасичення пропозиції на ринку були зацікавлені у збуті великих партій аміаку, а споживачі в свою чергу наполягали на зниженні цін продукту. Товар був доступний для придбання на вільному ринку в ряді країн-постачальників, при цьому його вартість протягом останнього місяця знизилась на 10-15%.
В цілому вартість аміаку в усьому світі продовжує зменшуватися, при цьому ціна товару у порту Тампа на січень поки не узгоджена. Очікується, що вона знизиться на 20 дол. США/т, що також спричинить тиск на вартість аміаку у інших світових регіонах. Разом з тим, на тлі різдвяних і новорічних свят, зростання купівельної активності до кінця першої половини січня 2019 року не очікується.
На ринку карбаміду протягом грудня також спостерігалось різке зниження котирувань, зокрема при продажах товару у Бразилію, Єфіопію, Бангладеш в рамках тендерів та довгострокових контрактів. Під кінець року активність на ключових ринках збуту залишається низькою, таким чином цінове дно для карбаміду вочевидь ще не досягнуто. Проте, у першому кварталі 2019 року може спостерігатися незначна позитивна цінова динаміка за рахунок підготовки до весняного сезону імпортерів у Європі та Північній Америці, проведення заключного тендеру в Індії, а також зменшення обсягів експорту з Китаю в умовах активних поставок карбаміду на внутрішній ринок.

Теги: