Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.05.2019

Вартість нафти на європейському ринку подолала психологічну відмітку в 70 USD/бар.

У квітні поточного року вартість нафти на європейському ринку подолала психологічну відмітку в 70 USD/бар.

Про це повідомляє начальник відділу досліджень ринків нафтопродуктів та промислово-сировинних ресурсів «Держзовнішінформу» Наталія Єна.

Так, з 1 по 30 квітня вартість нафти на світовому ринку зросла на 5% до 72 USD/бар. При порівнянні розрахункового рівня цін за вказаний період з рівнем цін березня поточного року, вартість нафти зросла в середньому на 8%. Світові ціни на нафту зростають завдяки дотриманню домовленостей між країнами ОПЕК+ щодо скорочення обсягу видобутку нафти, санкцій США відносно Венесуели та Ірану, що в свою чергу також скорочує пропозиції нафти на світовому ринку, а також на настроях щодо ослаблення побоювань за стан світової економіки та попиту на сировину. Учасники ринку також на початку місяця знаходились в позитивному настрої на очікуваннях позитивних торгових переговорів у відносинах між США та Китаєм.

Наприкінці квітня ціни на нафту отримали додаткову підтримку: у офіційній заяві Дональд Трамп заявив, що з 1 травня більше не виводити з санаційного списку США деякі країни, що закуповують нафту в Ірані. В той же час, Саудівська Аравія та ОАЕ заявили, що готові компенсувати Іранські обсяги нафти на ринку задля уникнення дефіциту, що, в свою чергу, скорегувала світові ціни на нафту вниз.

Серед факторів, що також чинять тиск на вартість нафти слід зазначити наступне: США продовжують нарощувати обсяги видобутку нафти, а в ОПЕК+ заговорили про можливість закінчення умов домовленостей щодо скорочення обсягу добутку нафти у зв’язку з сильним ростом цін на нафтовому ринку та досягненням поставленої мети в ціну нафти в коридорі 50-60 USD/бар. Остаточне рішення по ОПЕК+ буде прийнято на міністерській зустрічі у червні цього року.

Теги: