Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.05.2022

Вартість заарештованих в Україні вагонів з рф та білорусі становить понад 17 мільярдів — БЕБ

Співробітники Бюро економічної безпеки (БЕБ) оцінюють загальну вартість заарештованих вагонів, що належать суб’єктам рф та білорусі, у 15 млрд грн. Ще орієнтовно на 3 млрд грн в них зберігається товарно-матеріальних цінностей.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ.

«Співробітники Бюро економічної безпеки України, за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора, в межах кримінального провадження встановили 17800 вагонів, що належать суб’єктам рф та рб. З них 1625 — з товарно-матеріальними цінностями. За попередніми оцінками співробітників БЕБ, загальна вартість товарно-матеріальних цінностей в 1625 вагонах становить орієнтовно 3 млрд грн, вартість усіх вагонів оцінюється у 15 млрд грн», — йдеться в повідомленні.

Зазначені вагони на даний час арештовані та передані до АТ «Укрзалізниця» на відповідальне зберігання з правом комерційного використання, володіння та розпорядження грошовими коштами, отриманими від комерційного використання такими вагонами, на будь-які потреби, що виникають під час здійснення господарської діяльності

Також зазначається, що в межах зазначеного кримінального провадження накладено арешт на 470 вагонів з сировиною «калій» та «кокс», які на праві власності згідно з умовами поставки належать підприємствам рф та рб. Орієнтовна вартість цього товару — 650 млн грн.

В БЕБ повідомляють про проведення подальших заходів щодо огляду та встановлення фактичної наявності вантажів та їх кінцевих власників з метою подальшого вирішення питання про накладення арешту на товар.

Триває досудове розслідування.

Як повідомлялося, Офісом генпрокурора на початку квітня забезпечено накладення арешту на 17800 залізничних вагонів, які належать підприємствам рф та республіки білорусь, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212).

 

www.ukrinform.ua