Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.08.2021

Від спрощеного розмитнення «євроблях» вже зібрали мільярд гривень

Із 15 червня по 27 серпня 2021 року включно, у результаті спрощеного митного оформлення та оподаткування понад 28 тис. авто на єврономерах до держбюджету перераховано понад 1 млрд грн.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна митна служба.

Зазначається, що ці кошти будуть спрямовані на боротьбу з COVID-19, зокрема на проведення вакцинації.

Заступник голови Держмитслужби Руслан Черкасський відзначив взаємну зацікавленість різних відомств в успішній імплементації законів про спрощене оформлення автомобілів від 15 червня 2021 року.

«Держава отримає додаткові надходження до бюджету, вкрай важливі для підтримки медичної системи. Водночас громадяни, що користуються автівками з іноземною реєстрацією, можуть стати їх повноцінними власниками у повній відповідності до чинного законодавства», – заявив Черкасський.

Як повідомляв Укрінформ, із 15 червня 2021 року введено в дію закони України щодо тимчасового спрощення оподаткування та митного оформлення транспортних засобів. На спрощене митне оформлення та оподаткування відводиться 180 календарних днів – до 10 листопада 2021 року.

Для учасників бойових дій, які перебувають безпосередньо на території Операції Об’єднаних сил (ООС) більш як 90 днів з дня набрання чинності законів, строк становить 270 календарних днів – до 8 лютого 2022 року. Відлік часу йде з дня набрання чинності законів –15 травня, а не з дня введення в дію – 15 червня, уточнили в ДМС.

Спрощення стосуватиметься легкових автомобілів та вантажних автівок загальною вагою до 3,5 тонни, які були ввезені в режимі тимчасового ввезення або транзиту і на 31 грудня 2020 року перебували в Україні. Йдеться про ті авто, з року випуску яких минуло 5 і більше років. За ввезення у визначений час таких транспортних засобів не потрібно сплачувати ввізне мито.

 

www.ukrinform.ua