Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.05.2020

Вітчизняна промисловість матиме нормальні умови для зростання

Економіка України знаходиться під тиском світової економічної кризи, що виникла в результаті пандемії. Проте Уряд працює над тим, аби вже зараз розпочати відновлення та розвиток всіх галузей економіки країни

Про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Економіка України знаходиться під тиском світової кризи. Але ми не зупиняли жодного виробничого підприємства на час карантину. Промисловість працювала. Проте зниження експорту, зниження загального споживання в світі, зупинка багатьох підприємств в наших країнах-партнерах дійсно призвела до складнощів в окремих галузях економіки», – заявив очільник Уряду.

За його словами, сьогодні є план і пріоритети, який Уряд виставляє.

«Ми розробили і продовжуємо працювати над планом певних заходів для всіх галузей економіки, в тому числі окремо для промисловості. Ми маємо забезпечити розвиток промисловості, зокрема, через локалізацію виробництв. Тут і орієнтація промисловості на внутрішній ринок України, і розвиток експортного потенціалу в тих галузях, які є найбільш затребуваними під час цієї економічної кризи», – зазначив Денис Шмигаль.

Він переконаний, що вітчизняна промисловість матиме абсолютно нормальні умови для зростання цього року: «Це і програма «Велике будівництво» (дорожнє будівництво, будівництво мостів). Сьогодні ми працюємо над розвитком і мотивацією авіаційної галузі, вагонобудівної галузі й інших галузей економіки, які самі по собі створюють і зберігають достатньо велику кількість робочих місць».

Крім того, за словами очільника Уряду, зараз в Україні, як і в усьому світі,  важко говорити про довготривале планування.

«Але ми можемо розраховувати для певних галузей, як ми будемо рухатися, використовуючи ті дані, які у нас є. Ми маємо порахувати, звірити наші плани і наші прогнози з тим, що дає бізнес. Це займає час, тому ця робота триває, але доволі швидкими темпами», – зазначив Денис Шмигаль.

Джерело: Урядовий портал.