Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.04.2021

Віце-прем’єр-міністр Олег Уруський провів чергову зустріч з дипломатами країн Великої сімки

29 квітня Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський провів зустріч із керівниками дипломатичних установ країн Групи семи (G7) та Представництва ЄС в Україні. Під час відвертої розмови йшлося про деякі важливі аспекти діяльності Мінстратегпрому та реформування ОПК.

Олег Уруський, зокрема, ознайомив учасників зустрічі з поточною ситуацією довкола Міністерства, повідомивши, що наразі прийняті всі належні документи для повноцінної роботи новоствореного центрального органу виконавчої влади.

У ході дискусії окрему увагу приділили обговоренню реформи ДК «Укроборонпром» та вітчизняної оборонної промисловості загалом, а також процесу прийняття законопроекту №3822 «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності».

Олег Уруський розповів про своє бачення реформ та про роль у цьому процесі Мінстратегпрому – формування політики в сфері стратегічних галузей промисловості.

Посадовець зазначив, що Міністерство підготувало проект Стратегії реформування ОПК України, який був схвалений Урядом і зараз перебуває на розгляді в Офісі Президента та РНБО України.

«Надалі рішення щодо цього документа, в тому числі щодо бачення реформи ДК «Укроборонпром», прийматиме Президент України», – сказав голова Мінстратегпрому й додав, що залишається прихильником створення холдингових компаній з принципово іншими функціями, ніж ті, які на сьогодні має ДК «Укроборонпром».

За словами Олега Уруського, прийняття Верховною Радою законопроекту №3822 у другому читанні, безперечно, буде важливим кроком для здійснення корпоратизації державних підприємств оборонної промисловості.

«Проте цей документ має стати допоміжним для проведення реформи ОПК. Поточна законодавча база дозволяє розпочати корпоратизацію вже зараз», – наголосив Віце-прем’єр-міністр України.

Керівники дипломатичних установ країн G7 та Представництва ЄС в Україні висловили готовність сприяти наданню фахової допомоги у процесі реформ, що відбуваються в Україні.

Джерело: Урядовий портал.