Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.12.2020

Владислав Криклій запросив представників турецького бізнесу до співпраці у впровадженні масштабних інвестпроектів

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч з представниками турецької компанії «Gulermak» 22 грудня. Сторони обговорили перспективи можливої співпраці в реалізації масштабних інвестиційних проектів в Україні у галузі інфраструктури та транспорту.

Участь у заході взяли головний виконавчий директор компанії «Gulermak» Буряк Вардан, інші представники компанії та Міністерства.

Владислав Криклій відмітив, що Україна зацікавлена у розвитку взаємовигідного інвестиційного співробітництва з Туреччиною та вже має успішний досвід співпраці з турецькими компаніями, тому хоче надалі розвивати цю співпрацю. Він запросив представників компанії «Gulermak» до участі в реалізації масштабних інвестпроектів у транспортному секторі України та поділився найближчими планами відомства на майбутнє.

Так, одним із пріоритетних напрямів діяльності Міністерства є впровадження перспективних проектів державно-приватного партнерства. Владислав Криклій повідомив, що Урядом України вже затверджено перелік пріоритетних для держави інвестпроектів на найближчі 3 роки, і 40% цього списку складають саме проекти у галузі інфраструктури та транспорту. У дорожньому секторі – це будівництво нової Кільцевої навколо Києва та нового мосту через Південний Буг у Миколаєві, укладення верхнього асфальтного шару на автодорозі Н-31 Дніпро-Решетилівка та ремонт ще 10-ти перспективних ділянок доріг. У тому числі тих, що були обрані раніше для реалізації потенційних пілотних проектів ДПП у рамках Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі: http://roadppp.in.ua.

За словами Владислава Криклія, зараз триває активна підготовка наступних концесійних проектів у морській галузі в портах Чорноморська, Бердянська, Одеси та Ізмаїла. Також розроблено та прийнято попереднє ТЕО проекту в Білгород-Дністровському морському порту, продовжується пошук фінансування проектів концесій у портах Маріуполя і Рені. Крім цього, відомство шукає техдопомогу для подальшого фінансування модернізації судноплавних шлюзів на Дніпрі для збільшення їх пропускної здатності.

Разом з тим, Міністерство продовжує підготовку проектів ДПП у залізничній галузі. Серед пріоритетів відомства – розвиток портової залізничної інфраструктури, електрифікація дільниць Ковель-Ягодин-держкордон і Ковель-Ізов-держкордон, будівництво колії «Мостиська-Скнилів» та закупівля вантажних електровозів для оновлення рухомого складу Укрзалізниці.

До списку перспективних проектів України також увійшло будівництво нового летовища на Закарпатті та реконструкція ще 13 регіональних аеропортів у Черкасах, Івано-Франківську, Чернівцях, Херсоні, Вінниці, Одесі, Дніпрі, Полтаві, Рівному, Сумах, Кривому Розі, Миколаєві та Житомирі.

Джерело: Урядовий портал.