Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.08.2020

Впровадження енергоефективності – один з ключових факторів безпеки країни

 11 серпня в Мінрегіоні відбулась зустріч Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова з Директором сектору енергоефективності та зміни клімату Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) Джорджем Крістодореску.

У зустрічі також взяли участь Директор проєкту GIZ «Просування енергоефективності та імплементація директиви ЄС про енергоефективність в Україні» Рікардо Кюльхайм та заступник директора проекту Іма Хренова-Шимкіна, Державний секретар Мінрегіону Богдан Баласинович, Перший заступник Міністра Василь Лозинський, заступник Міністра Ігор Корховий, генеральний директор Директорату енергоефективності Дмитро Петрунін.

Сторони обговорили питання щодо продовження діяльності секторальної групи за участі донорів у сфері енергоефективності та теплопостачання, інформування про результати проєкту GIZ «Реформи у сфері енергоефективності в Україні» та пілотного проекту термомодернізації будівлі Мінрегіону.

Міністр Олексій Чернишов подякував за послідовну та всебічну підтримку, яку надає Федеральний уряд Німеччини через бюро GIZ в Україні, зокрема, сектору енергоефективності та захисту клімату GIZ, за активну співпрацю у напрямку підвищення енергонезалежності України та реалізацію актуальних проектів міжнародної технічної допомоги. Він наголосив, що приклад трансформації вугільних регіонів Німеччини є показовим для України, а такі досвід та знання — дуже актуальними.

Під час зустрічі було представлено новий проект GIZ «Просування енергоефективності та імплементації директиви ЄС про енергоефективність в Україні», який діятиме у трьох напрямках: імплементація Директиви ЄС з енергоефективності № 2012/27/ЄС  в українське законодавство, зменшення споживання енергії у партнерських громадах та підвищення кваліфікацій у сфері енергоефективності, включно з енергоаудиторами та представниками будівельного сектору.

«Впровадження енергоефективності — один з ключових факторів безпеки країни. Уряд і надалі продовжить реформування галузі енергоефективності. Наразі напрацьовується механізми щодо приєднання України до «Європейської Зеленої Угоди», який передбачає амбітні цілі щодо впровадження енергоефективності в будівлях та системах теплопостачання. Тож новий проект «Просування енергоефективності та імплементації директиви ЄС про енергоефективність в Україні» нині на часі, оскільки сприятиме вирішенню сучасних викликів та питань щодо розвитку енергоефективності в Україні», — сказав Олексій Чернишов.

У свою чергу Джордж Крістодореску подякував Міністерству за плідну співпрацю та наголосив на необхідності продовження імплементації статті 5 Директиви ЄС з енергоефективності № 2012/27/ЄС щодо підвищення енергоефективності в громадських будівлях. Він також зазначив, що енергоефективність повинна стати способом життя кожного українця.

Джерело: Урядовий портал.