Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.01.2023

ВР прийняла за основу два законопроєкти про пільги для промисловості

Верховна Рада прийняла за основу два законопроєкти про пільги для промисловості, зокрема, які звільняють від ПДВ і мит ввезення обладнання та комплектуючих для власного виробництва до кінця воєнного стану (ВС).

Згідно з інформацією на сайті парламенту, за відповідні законопроєкти №8298 та №8299 на пленарному засіданні в четвер віддано 246 та 234 голоси за необхідного мінімуму 226.

“Цей законопроєкт є наслідком і результатом наших зустрічей, проведених із бізнесом протягом осені та грудня минулого року, з ініціативи прем’єр-міністра та на базі Кабінету Міністрів і нашого фінансового комітету”, – зазначив, представляючи документ, голова комітету з фінансів, податкової та митної політику Данило Гетманцев.

За його словами, йдеться також про звільнення металургії від рентних платежів за руду, яка використовується для виготовлення металу.

“У нас сьогодні мінус 65% від виробництва в тій галузі, яка вважається пріоритетною”, – пояснив голова комітету.

Він додав, що аграріям пропонується надати пільги за четвертою групою єдиного податку для територій, які перебувають під окупацією, в зоні бойових дій чи забруднених мінами.

“Крім того, ми пропонуємо продовжити термін використання реєстраторів розрахункових операцій, навіть якщо вони завершилися… Ми пропонуємо не застосовувати адміністративно-господарські санкції для підприємств за порушення норм із працевлаштування інвалідів. Дуже бізнес просить про ці норми”, – сказав Гетманцев, додавши, що є деякі інші норми, “більш секторальні, більш дрібні”.

“Безумовно, до другого читання проведемо консультації з Міжнародним валютним фондом та отримаємо збалансований документ”, – наголосив він.

“Я проголосував проти. Але у виступі попередив колег, що це порушення програми з МВФ. Тому в успіх прийняття загалом не вірю. А що прилетить від МВФ та Мінфіну – вірю”, – у свою чергу написав заступник голови комітету, член фракції “Голос” Ярослав Железняк у телеграм-каналі.

 

ua.interfax.com.ua