Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.09.2020

Видобуток власного газу — це крок на шляху до енергетичної незалежності України

Видобуток власного газу — це крок на шляху до енергетичної незалежності України. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на «Презентації стратегічних напрямів розвитку газовидобутку», що відбулась у Києві 8 вересня. У заході також взяли участь Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський, голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв, головний виконавчий директор «Групи Нафтогаз» Отто Ватерландер, народні депутати та інші.

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна має зміцнити свою енергетичну незалежність, і цьому посприяє розвиток власного газовидобутку.

«Сьогодні ми маємо безперешкодний доступ до ринку газу ЄС, що також сприяє зменшенню імпорту енергоносіїв. Але на нарадах у Президента ми неодноразово порушували питання збільшення власного видобутку. Треба провести відповідну розвідку, закінчити вже частково виконані розвідувальні плани та оперативно почати видобуток. Зі свого боку Уряд докладає для цього максимум зусиль, розраховуємо також на відповідні законодавчі ініціативи народних депутатів. Впевнений, спільно нам вдасться провести необхідні роботи та швидко зміцнити енергонезалежність України», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду також підкреслив, що цього року Україна зробила велику роботу для розвитку ринку природного газу.

«У нас рекордно заповнені сховища, ми зробили проривний крок, встановивши ринкові ціни на газ для населення. Тепер постачальники змагаються за побутових споживачів. Вже зараз можна зафіксувати ціну на газ та оплачувати її рівними частинами протягом року. При цьому у нас найнижча ціна на газ за останні п’ять років», — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр: Видобуток власного газу — це крок на шляху до енергетичної незалежності України