Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.12.2021

Виробників свійської птиці на 5 років звільнили від податку на прибуток

Від податку на прибуток терміном на 5 років звільнили виробників свійської птиці. Проте, із переліку свійської птиці було виключено вирощування курей. Такі зміни наберуть чинності у зв’язку із прийняттям Законопроєкту №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень». Про це йдеться у матеріалі «Скільки треба платити за гектар з 1 січня 2022 року — аналіз податкових змін», передає Kurkul.com.  

«Також сільгоспвиробники, що займаються розведенням свійської птиці, страусів та перепелів, більше не зможуть залишатися на єдиному податку. Їх переводять на загальну систему оподаткування», — зазначається у матеріалі.

Під час голосування у сесійній залі депутати врахували 119-у правку, яка не була врахована Комітетом. Ця поправка передбачає запровадження єдиного податку для четвертої групи:

  • сільськогосподарських угідь, на яких розташовані будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), віднесені до підкласу «Будівлі для птахівництва» (код 1271.2) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, або для сільськогосподарських угідь, які використовуються для обслуговування таких будівель, споруд, з урахуванням даних Державного земельного кадастру — 50.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому закон №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», який запроваджує мінімальне податкове навантаження для агросектору. 

 

agropolit.com