Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.12.2021

Виробники херсонських кавунів зазнали багатотисячних збитків

На Херсонщині аномально холодний та дощовий травень-початок червня на кілька тижнів посунули збір врожаю кавунів. Тому баштанники зібрали різні сорти майже одночасно, чим перенаситили ринок. Як результат — наднизькі ціни на продукт та багатотисячні втрати фермерів. Повідомляє Суспільне.

Наприкінці серпня на ринку кавунів склалась ситуація, що гуртова ціна опустилась до 50 коп./кг. Та навіть попри це попиту на кавуни не було. Тому фермери почали залишати кавуни на полях, оскільки їм  було невигідно навіть їх прибирати.

«У нас і товарний кавун також був, але реалізації практично не було. Ми дуже мало продали товарного кавуна і він практично весь лишився. Він зараз лежить на полі замерзає», — розповів фермер Іван Яланський.

Не врятувала фермерів і баржа з кавунами, яку відправили на Київ цьогоріч вп’яте. До столиці 300 тонн баштанних відвантажили 13 серпня.

Також на реалізацію вплинули експорті обмеження через ситуацію з COVID-19. Зокрема, фермери не змогли відправити свою продукцію до Польщі, Чехії, Білорусі та інших країн.

«Цього року на експортні напрямки були зменшені обсяги реалізації. Приблизно на рівні 5,5 тис. тонн кавуна ми продали на експорт. Якщо брати до уваги загальний вал продукції мінус експорт, мінус внутрішній ринок, деяка частина продукції була згодована у галузі тваринництва», — розповіла очільниця обласного профільного департаменту Маргарита Степанова.

 

kurkul.com