Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.10.2023

Виробники яблук очікують зростання цін із грудня

Виробники яблук очікують ціни на фрукти вищі, ніж були у 2022 р. Прогнозується, що вартість зросте на 30% із середини грудня. Про таке розповів заступник голови фермерського господарства з Черкащини Дмитро Дулін, передає Суспільне.

Зі слів фермера, урожай цьогоріч очікують зібрати на рівні торішнього.

«Зараз, на початку сезону, ціна за кілограм яблук коливається в межах від 10 до 14 гривень. Це ціна, за якою фермери здають фрукти на реалізацію. У нас є припущення, що ціни зростуть на 30% взимку. Ми максимально намагаємося покласти продукцію на зберігання», — пояснив садівник.

Фермерське господарство на ринку працює декілька років. Реалізують свій товар по місцевому споживачеві, утім цьогоріч є сподівання вийти поза межі України.

«Цього року спробуємо експортувати яблука. Для цього потрібно мати інші показники по якості — вони інші, не такі які вимагають українські мережі. Ми 3-4 роки напрацьовували, щоб почати експортувати продукт. Нині йдуть перемовини з можливими партнерами з Німеччини», — зазначив фермер.

За словами Дмитра Дуліна, на господарстві вирощують декілька сортів яблук: Голден, Гала, Семеренка. А також є ексклюзив — амурні яблука, — у формі сердечка, які реалізують напередодні Дня Валентина. «Сердечні» яблука фермери вирощують в обмеженій кількості — дві-три тисячі штук. Це повʼязане з їхньою собівартістю.

 

 

kurkul.com