Опубліковано 19.03.2019

Виробництво свинини зросло на 6%

Обсяги промислового виробництва свинини за перші два місяці 2019 року зросли на 6% у порівнянні з таким же періодом минулого року. Про це на своєму сайті повідомила Асоціація “Свинарі України”.

Зросла не лише кількість забитих свиней, а й середня вага тварин, що йдуть на забій. Це означає, що продуктивність промислового тваринництва зростає.

“Збільшення маси отриманого приплоду на 1,9% та приросту свиней на 6,7% дозволило збільшити сукупні обсяги вирощування на 6,6% чи 5,3 тис. т — до 87,8 тис. т. Ці позитивні зміни відбуваються на тлі поступової «реабілітації» промислового поголів’я свиней в Україні. Так, станом на початок березня сільськогосподарські підприємства утримували 3,49 млн свиней, що на 0,13 млн гол. (чи 3,8%) більше ніж на відповідну дату 2018-го. При цьому, присадибне свинарство продовжує “втрачати позиції”. Так, чисельність утримуваного у господарствах населення свинопоголів’я оцінюють у 2,5 млн (-6,1% у порівнянні з березнем 2018-го), що складає 42% загальної чисельності цих тварин в Україні,” — зазначають в аналітичному відділі Асоціації “Свинарі України”.

Джерело: Meat-Inform
Поставити запитання