Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.11.2023

Виручка від експорту яловичини з України в жовтні зросла на 85

Україна збільшила виручку від експорту ВРХ і яловичини майже на 14,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Однак, в жовтні експорт ВРХ живою вагою і мороженого червоного м’яса скоротився порівняно з вереснем 2023 року. Про це йдеться на сайті Асоціації виробників молока (далі — АВК).

«Експорт ВРХ та яловичини стримує комплекс негативних факторів, у тому числі скорочення поголів’я ВРХ, обмеження пропозиції товару на внутрішньому ринку та зростання цін на червоне м’ясо, логістичні перешкоди через війну», — припускає аналітик АВК Георгій Кухалейшвілі.

За даними Державної служби статистики України, в жовтні порівняно з вереснем 2023 року Україна експортувала:

ВРХ живою вагою:

  • обсяги: 701 тонн (-61%);
  • виручка: $982,1 тис. (-68%).

Охолоджена яловичина:

  • обсяги: 17 тонн (+16%);
  • виручка: $60,8 тис. (+85%).

Морожене червоне м’ясо:

  • обсяги: 1,72 тис. тонн (-6%);
  • виручка: $7,17 млн (-2%).

Об`єм експорту ВРХ і яловичини з України за 10 місяців 2023 року порівняно з цим періодом 2022 року:

ВРХ живою вагою:

  • обсяги: 15,47 тис. тонн (+3%);
  • виручка: $24,41 млн (-16%).

Охолоджена яловичина:

  • обсяги: 192 тонн (+9%);
  • виручка: $715,9 тис. (+9%).

Морожене червоне м’ясо:

  • обсяги: 17,48 тис. тонн (+36%);
  • виручка: $70,04 млн (+24%).

За даними Rural Bank, в жовтні активізувався попит на яловичину в Китаї, Південній Кореї, Японії. На ринку США існує нестача червоного м’яса через скорочення поголів’я корів у американських фермерів і погіршення стану годівлі внаслідок посухи влітку. Цими обставинами користується Австралія, яка збільшує обсяги забою ВРХ та нарощує експорт яловичині у зазначені країни. Скорочується споживання червоного м’яса на ринку ЄС, який географічно ближче для українських виробників.

 

kurkul.com