Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.01.2021

Яких спеціалістів шукають на виробництво – дослідження OLX

Карантинні обмеження змінили ринок праці — за результатами опитування OLX, пише ШоТам, серед власників малого и середнього бізнесу у вересні, 54% роботодавців перевели свої бізнеси на віддалену або частково віддалену зайнятість. Але на галузь виробництва це майже не впливало: навіть під час локдауну заводи та фабрики працювали, а на спеціалістів робітничих спеціальностей існує стабільний попит.

Кого шукають частіше, а у кого більші зарплати?

В Україні найбільше необхідні швачки: працедавці розмістили 732 вакансії з їх пошуку. Багато роботи є і для зварників — їх шукали у 267 оголошеннях. Окрім того, також потрібні оператори виробництва (256 оголошень) та різноробочі (229 оголошень). Не вистачає і спеціалістів зі збирання меблів — 208 вакансій.

Найбільший заробіток на виробництві пропонують обвалювальникам м’яса (18 000 грн/міс). В середньому на 500 гривень менше платять чоботарям (17 500 грн). Менеджери з продажів можуть претендувати на оплату 16 000 грн. А збиральникам меблів готові платити приблизно 15 000 грн на місяць.

У яких регіонах України найбільш активні пошукачі?

Найбільший інтерес до виробничих вакансій виявляють працівники у містах-мільйонниках. Наприклад, найактивніше відгукуються на пропозиції у Київській області – майже 4 380 відгуків.

У Дніпропетровській області теж активно шукають роботу на виробництві – 2 900 відгуків. Те ж стосується і Харківщини. Область входить в трійку регіонів з найактивнішими пошукачами в промисловій сфері – 2 700 відгуків. У п’ятірці – Одеська та Запорізька області.

На ринку промисловості попит збігається з пропозицією. Працівників також найчастіше шукають у великих областях. Найбільше — у Київській області. При цьому у всіх регіонах користуються попитом стали швачки. Окрім них, є потреба в операторах та зварниках.

На Харківщині теж потрібні робочі руки, зокрема оператори та різнороби. А у промисловій Дніпропетровській області працедавці розмістили більше оголошень про пошук операторів та вантажників. На Одещині зі всіх виробничих вакансій майже половина — для швачок. У Запорізькій області серед вакантних місць найбільше — для зварників та різноробів.

«За даними Держстату, у жовтні 2020 року обсяги промислового виробництва в країні скоротилися на 3,9% у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року, а порівняно з вереснем 2020 – зросли на 5,8%. Якщо говорити про скорочення у галузях, найменше воно торкнулося виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – 7,6%, а також виробництва харчових продуктів, напоїв – на 2,7%. У той же час зросли обсяги виробництва м’яса. Все це обумовлює високий попит на обвалювальників та швачок в країні», — коментує керівник напряму OLX Робота в Україні Марія Абдулліна.