Незважаючи на більш високу вартість яловичини у порівнянні з свининою та курятиною, споживання даного виду м’яса в Росії зростає. По оцінках галузевих аналітиків, обсяг російського ринку товарної яловичини в січні-квітні 2013 року склав 370,1 тис.тонн, що майже на 3% перевищує показник за відповідний період 2012 року. Одним з факторів, що сприяють збільшенню споживання яловичини в Росії, є зростання поставок білоруської яловичини. За січень-квітень 2013 року її поставки збільшились більш ніж на на 45%. На білоруський продукт не поширюються квоти та в той же час у нього доволі прийнятна ціна для російських компаній-імпортерів. Середня ціна на білоруську яловичину складала у вказаний період 4,62 долл. США/кг на охолоджений продукт (5,60 долл.США з інших країн) та 3,01 долл. США/кг на заморожений (4,44 долл.США/кг з інших країн). В той же час хоча виробництво яловиччини в самій Росії за вказаний період зросло на 1,9% до 167,4 тис.тонн, зберігається тенденція скорочення кількості поголів’я ВРХ, яке в минулому році знизилось на 180 тис.голів до 9,1 млн.голів.