Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.03.2019

ЄБРР запускає в Україні кредитну лінію

Європейський банк реконструкції та розвитку спільно з ЄС запускають в Україні кредитну лінію EU4Business-EBRD для надання допомоги малим та середнім підприємствам (МСП) у фінансуванні інвестицій.

Про це йдеться в матеріалах ЄБРР з нагоди запуску кредитної лінії для бізнесу в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Кредитна лінія EU4Business-EBRD – це спільна ініціатива ЄС та ЄБРР для надання допомоги українським малим і середнім підприємствам у фінансуванні інвестицій, завдяки чому вони матимуть нагоду скористатись можливостями, наданими в рамках глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі. EU4Business є частиною широкомасштабної програми, яка надає підтримку малому та сереньому бізнесу у таких країнах, як Україна, щодо використання повною мірою переваг можливостей доступу до відкритого ринку, запропонованих глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі”, – йдеться в матеріалах.

Використання бізнесом даної програми для них означає надання кредитів та лізингового фінансування, грантів та безкоштовної технічної допомоги, доступної для бізнесу, які хочуть модернізувати власні виробничі об’єкти для приведення своїх процесів у відповідність до директив ЄС.

Заявку до участі в програмі, можуть подати: індивідуальні підприємці, підприємства малого та середнього бізнесу з кількістю працівників менше ніж 250 осіб та з річним обігом менше ніж 50 млн Євро, підприємці місцем реєстрації та основним місцем проведення господарської діяльності яких є Україна, а також не менш як 51% статутного капіталу яких знаходиться у приватній власності, тощо.

Кредитна лінія EU4Business-EBRD діє з вересня 2016 року. Вона доступна у Грузії і Молдові, а віднині – і в Україні. Кредитна лінія надає кредити, які видаються через місцевого партнерського фінансового посередника, кредити до 300 000 Євро призначені для простих проектів, а до 3 млн Євро – для комплексних проектів.

Інвестиційні пільги до 15% від відповідної суми кредиту, які сплачуються після успішної реалізації проекту.

Технічну допомогу від міжнародної групи експертів – технічна підтримка надається безкоштовно для МСП, які інвестують у нове обладнання та технології відповідно до вимог Директив ЄС.

Джерело: Укрінформ