Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.05.2022

ЄС погодив часткове нафтове ембарго для рф та відключення «Сбербанку» від SWIFT – Мішель

Країни-члени ЄС досягнули угоди, яка дозволить ввести часткове ембарго на купівлю російської нафти, відключити російський «Сбербанк» від міжнародної платіжної системи SWIFT та введе заборону ще трьох державних мовників рф.

Про це на початку доби 31 травня у своєму твіттері повідомив голова Європейської Ради Шарль Мішель, передає Укрінформ.

«Це одразу охоплює понад 2/3 імпорту нафти з росії, що скорочує величезне джерело фінансування для її військової машини. Максимальний тиск на росію з метою припинення війни», — заявив дипломат.

Окрім того, погоджений санкційний пакет включає відключення російського «Сбербанку» від міжнародної платіжної системи SWIFT, заборону ще 3 російських державних мовників та покарання відповідальних за військові злочини в Україні.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн привітала рішення про нафтові санкції проти росії.

«Це дозволить фактично скоротити близько 90% імпорту нафти з росії до ЄС до кінця року», — зазначила вона.

Наразі саміт Європейської Ради, де обговорювали питання шостого пакета санкцій, ще триває. Дипломати ще мають домовитися про технічні деталі рішення, а санкції мають бути офіційно прийняті всіма 27 країнами.

За даними Bloomberg, Угорщина, яка блокувала рішення про ембарго, отримала гарантії від лідерів ЄС, що зможе отримати заміну в разі відмови від експорту нафти трубопроводами.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок глави держав та урядів країн ЄС зустрілися у Брюсселі на спеціальному засіданні Європейської ради, присвяченому ситуації у зв’язку з військовою агресією росії проти України та реагуванню на глобальні наслідки цієї війни для європейської та глобальної енергетичної й продовольчої безпеки.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну США, Велика Британія, ЄС, Японія та інші країни запровадили і продовжують вводити санкції проти рф.

Країни ЄС наразі опрацьовують шостий пакет санкцій проти рф, який передбачатиме поступове запровадження ембарго на поставку до ЄС російської нафти. Під час засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ від 16 травня проти введення ембарго на російську нафту висловилася Угорщина.

 

www.ukrinform.ua