Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.11.2023

ЄС виділить 50 млн євро на відновлення українських портів

Європейська комісія виділить 50 млн євро на відновлення українських портів, які постраждали від ракетних атак рф. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у соцмережі X (колишній Twitter).

Зокрема, вона оприлюднила фотографію листа, адресованого президенту Володимиру Зеленському.

Зазначається, що експорт українського зерна через Чорне море є критично важливими для надходження харчів на світовий ринок та для української економіки.

“Щоб підтримати ці зусилля, Комісія надає 50 млн євро на швидкий ремонт та оновлення інфраструктури українських портів. Покращені портові потужності пришвидшать експорт харчів та інших товарів, які Україна постачає на світові ринки. Із часом наші інвестиції дозволять портам України повернутися до довоєнних обсягів експорту”, – наголошується у листі.

Як додає очільниця ЄК, у жовтні Україна експортувала сухопутними “лініями солідарності” 3,6 млн тонн товарів кораблями та ще 1 млн тонн залізницею та вантажівками.

“На додачу до “ліній солідарності” на суші, морські маршрути зроблять український харчовий експорт більш конкурентоздатним і передбачуваним, що піде на користь споживачам в усьому світі, зокрема через сприяння харчовій безпеці у найбільш вразливих регіонах”, – переконана фон дер Ляєн.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримає морські катери для конвоювання суден “зерновим коридором” у Чорному морі.

 

minprom.ua