Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.12.2019

ЄС виділить АМПУ 200 тис. євро не реалізацію проекту DIONYSUS

Адміністрація морських портів України здійснить комплексний аналіз розвитку транспортних коридорів та внутрішніх водних шляхів української частини Дунайського регіону в рамках спільного проекту Дунайської транснаціональної програми — «Integrating the Danube waterway into smart and sustainable multi-modal & intermodal transport chains of cargo and passengers» (DIONYSUS). При цьому для реалізації проекту фонди Європейського союз виділять для АМПУ 200 тис. євро. Про це  повідомляє прес-служба АМПУ.

«Участь АМПУ в проекті DIONYSUS – це ще один крок до інтеграції українських портів на Дунаї із загальноєвропейськими транспортними коридорами. У минулому році порти Ізмаїл і Рені були включені в систему TEN-T. Зараз же АМПУ спільно з Єврокомісією починає детальний аналіз і планування розвитку наших дунайських портів, які забезпечують близько 30% від загального вантажопотоку по всім країнам-членам Дунайської Комісії»,— розповів керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Варто зазначити, що проект складається з основних модулів серед яких: «Транспортні коридори і ВВП» (Transport Corridors and IWT markets), «Комплексний розвиток портів» (Integrated Port Development) і «Пілотні проекти» (Pilot Cases), за яким передбачена розробка перспективних пропозицій щодо розвитку портів і портових терміналів у дунайських портах, днопоглиблення, створення покращених навігаційних умов, розробці планів збільшення потужностей портів, розробці і впровадженню ТЕО на залучення інвестицій і грантів ЄС для реалізації великих інфраструктурних проектів і багато іншого.