Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.06.2019

ЄС виділив 29,5 млн EUR на експертну підтримку податкової та митної реформи в рамках EU4PFM

Європейський Союз виділив EUR29,5 млн на фінансування третьої і четвертої складової програми підтримки управління державними фінансами EU4PFM, які буде спрямовано на експертний супровід податкової та митної реформ в Україні, пише Інтерфакс-Україна.

Як повідомив керівник програми EU4PFM Егон Веерме на прес-конференції в Києві, програма передбачає роботу ключових експертів із залученням також інших українських та європейських фахівців.

При цьому EUR17 млн із загальної суми – це IT-фонд, зазначив він.

Литва профінансувала проект на EUR0,5 млн.

“Більшість експертів перебуватиме в Києві, проте частина з них – у Вільнюсі”, – пояснив Веерме.

“Це тривала програма, розрахована на чотири роки. Зараз гарний час, щоб її починати. Ми розпочали фактично сім-вісім місяців тому: обговорювали, що потрібно робити, відбирали експертів. Це якісний продукт, на який ми покладаємо великі й небезпідставні сподівання”, – пояснив голова Державної податкової служби України Сергій Верланов.

За його словами, в рамках реалізації цих складових програми в Україні буде створено постійний офіс.

“Програма містить компоненти, які обумовлюють її успіх, – це постійний офіс. Є постійні експерти, з якими підписані тривалі контракти – на чотири роки”, – зазначив він.

На першому етапі буде реалізовано кілька проектів – насамперед оптимізація бізнес-процесів з адміністрування податків, зокрема податку на додану вартість і податку на прибуток, додав Верланов.

Програма EU4PFM впроваджується в рамках Європейського інструменту сусідства обсягом EUR55 млн. Завершення компонентів програми очікується в 2022 році.