Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.06.2022

Європа має ухвалити повне ембарго на нафту і газ із росії – Оператор ГТС

Європа має ухвалити повне нафтове та газове ембарго щодо російських енергоносіїв.

Таку думку висловила директорка з питань взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями ОГТСУ Ольга Бєлькова, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу компанії.

«На сьогодні український інтерес дуже чітко сформульований – для зупинки війни в Україні потрібне прийняття ембарго як на російську нафту, так і на газ. Це два напрямки фінансування в російській економіці, які надають їм можливість направляти сюди танки», – зазначила вона.

За її словами, деякі країни, зокрема Німеччина та Австрія, з огляду на цифри надто залежні від російського газу і не можуть відмовитися від нього в один момент. А тому першим кроком може бути обмеження постачання блакитного палива «Північним потоком-1».

Також Бєлькова наголосила, що Україна продовжує залишається надійним партнером для Європи навіть під час війни. А тому вже опрацьовуються сценарії повного припинення транзиту газу з оглядну на те, що «кремль звик порушувати будь-які свої зобов`язання».

«Українська ГТС має поєднання з європейським ринком як для постачання трубопровідного газу, так і з доставкою з LNG-терміналів. Перша тестова доставка відбулася минулого року з грецького терміналу. З польського терміналу – в березні цього року. Оператор ГТС України також підписав угоди про імпорт газу з операторами європейських країн: Польщі, Словаччини, Угорщини», – додала представниця ОГТСУ.

Як повідомлялося, Євросоюз наприкінці травня запровадив шостий пакет санкцій проти РФ, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем. Як зазначають у керівних органах ЄС, вказаний крок дозволить Євросоюзу відмовитись від 90% російської нафти до кінця 2022 року.

Українська сторона хотіла б, щоб Європейський Союз включив у сьомий пакет санкцій проти рф тотальне ембарго на російські енергоносії.

 

www.ukrinform.ua