Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.08.2023

З Днем Державного Прапора України!

 

Це прапор – вільної країни,

Це прапор – міста і села,

Це стяг моєї Батьківщини,

І в ньому вічності добра.

Він майорить, як синє небо,

Безхмарний – символе добра,

А жовтий – золоте колосся,

Відбиток віри та тепла.

І він, звеличиться над нами,

Показуючи вірний шлях,

Блакитним й жовтим кольорами,

На небі й на своїх полях.

 

День Державного Прапора України щорічно відзначається 23 серпня, за день до головного свята країни Дня Незалежності. Це свято було встановлене указом президента Леоніда Кучми в 2004 році.

 

23 серпня – День Державного Прапора України. Прапор нашої країни має багату історію і бере свій початок з часів Київської Русі. Синьо-жовті кольори використовувалися ще в дохристиянський час, також на гербах міст і князів Середньовіччя.

Сучасний прапор України був піднятий над Львівською ратушею в 1848 році. Після цього синьо-жовтий прапор стали широко використовувати і для інших заходів.

У 1918 році Українська Центральна Рада затвердила прапор як стяг Української Народної Республіки.

В СРСР публічна демонстрація українського символу була заборонена. Вперше Державний Прапор України активісти підняли під час демонстрації, що проходила на річницю трагедії на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1989 року. Над офіційною будівлею – Стрийською міськрадою – український прапор було піднято 14 березня 1990 року. А вже 24 липня 1990 року – над Київрадою.

Під час голосування за незалежність України 24 серпня 1991 року – група нардепів внесла до сесійної зали великий синьо-жовтий прапор, який зберігається в будівлі Верховної Ради.