Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.04.2024

З початку року видобуток вугілля на державних шахтах зріс на понад 24 %

Попри воєнні ризики, обстріли, знеструмлення та нестачу персоналу видобуток вугілля на державних шахтах впродовж кількох місяців перевищує довоєнні показники. З початку року обсяги видобутку зросли на понад 24 %.

Якщо у березні 2022 року на державних вугледобувних підприємствах було видобуто 173 тис. тонн і ця цифра протягом тривалого часу зменшувалася, то у січні 2024 року видобуток склав 178 тис. тонн вугілля, у лютому – 197 тис. тонн, а за підсумками березня видобуток склав 221 тис. тонн – це на 24 % більше, ніж у січні.

Зросли і середньодобові показники видобутку. Якщо у вересні вугільники в середньому видобували за добу 4,1 тис. тонн, то вже у березні – 7,1 тис. тонн.

«Якісні показники роботи державної вугільної галузі – результат постійної спільної роботи Міненерго з вугледобувними компаніями. І ми маємо подальші плани розвитку, які дозволять нам не тільки стабілізувати ситуацію в галузі, але й підштовхнути до подальшого розвитку, зокрема, збільшуючи обсяги видобутку вугілля, що важливо у межах підготовки до наступного опалювального сезону», – зазначив заступник міністра енергетики України Олександр Хейло.

Дійсно, завдяки зростанню видобутку вугілля на державних підприємствах нарощуються і його запаси на складах енергетичних підприємств. Зокрема, на кінець березня на складах ТЕЦ і ТЕС було накопичено майже 1 млн 208 тис. тонн вугілля, що на 508 тис. тонн більше, ніж передбачалося планом. Це важливо для підготовки до опалювального сезону 2024 – 2025 років, яка вже розпочалася на вітчизняних електростанціях там, де це дозволяють безпекова ситуація та відновлення після масштабних російських обстрілів.

mev.gov.ua