Українські заводи з початку сезону цукроваріння виробили 1,2 мільйона тонн цукру, повідомила прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) «Укрцукор».
Про це пише УНІАН.
Українські цукрові заводи з початку сезону цукроваріння, який стартував 1 вересня, виробили 1,19 мільйона тонн цукру.
«Станом на 25 листопада виготовлено 1190,2 тисячі тонн цукру та перероблено 7,95 мільйона тонн цукрових буряків», — йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією прес-служби, загалом на цю дату в Україні працює 31 цукровий завод із 32.
Раніше в асоціації «Укрцукор» повідомили, що оптово-відпускні ціни на цукор у 2019-2020 маркетинговому році (МР, вересень 2019 — серпень 2020) можуть зрости на 18% — до 13 тисяч гривень/тонна через скорочення виробництва.
В асоціації прогнозували, що через сильні дощі та неврожай цукрового буряку в Україні виробництво цукру в 2019 році може скоротитися до 1,1 мільйона тонн. Україна за сезон цукроваріння 2018-2019 МР скоротила виробництво цукру на 15% — до 1,7 мільйона тонн.