Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.10.2023

З початку війни у безпечні регіони України переїхали 840 підприємств

Від початку повномасштабної війни та станом на кінець вересня в Україні за програмою релокації у більш безпечні регіони переїхало 840 підприємств, із яких 667 вже працюють на новому місці. Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними “Опендатабот”.

Наразі за урядовою програмою підприємства можуть перевезти виробничі потужності з територій, що наближені або знаходяться у зоні бойових дій, до шістнадцяти регіонів країни.

Так, найбільша частина бізнесів для нового місця роботи обрала Закарпатську та Львівську області – 120 та 199 компаній відповідно. Також найбільш затребуваними у підприємців безпечними регіонами стали Чернівецька область – 78 релокантів та Івано-Франківщина – 70.

А найменш популярними виявились Одещина – лише 3 бізнеси, Житомирщина – 6 компаній, та Кіровоградщина – 17.

Як відомо, Мінекономіки з перших тижнів повномасштабної війни реалізує програму з релокації українських підприємств, що перебувають на території бойових дій. Подати заявку на переїзд можна через майданчики системи “Прозорро.Продажі”.

До програми може долучитися будь-яке підприємство з регіонів, що постраждали від бойових дій. Після схвалення заявки, бізнес отримає пакет державної підтримки, як-от:

  • підбір місця розташування для потужностей підприємства;
  • допомога з перевезенням на нову локацію;
  • сприяння в розселенні працівників та пошуку нових співробітників;
  • підтримка у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту.

Наразі релокація можлива в один з шістнадцяти регіонів: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Дніпропетровська та Київська (за виключенням Києва) області.

 

minprom.ua