Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.11.2020

З’явився сайт про можливості українського машинобудування та локалізацію виробництва

В Україні створили сайт для тих, хто хоче знати більше про можливості  українського машинобудування та локалізацію виробництваповідомляє ШоТам.

Сайт демонструє потенціал вітчизняних підприємств у 4-х категоріях машинобудування, що підлягають локалізації виробництва.

Що можна дізнатись?

Наразі другого читання у ВРУ очікує законопроект №3739 про локалізацію – Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості.

Зазначений сайт містить інформацію про законодавчі ініціативи, їх вплив на українську промисловість та зайнятість населення, а відповідно і на зростання економіки України.

Також на сайті є мапа локалізації, яка демонструє кількість та основні можливості українських підприємств, що виробляють продукцію у запропонованих законопроектом напрямках машинобудування, або є постачальниками матеріалів та комплектуючих. І ця мапа щодня доповнюється.

Який стан машинобудівної галузі?

В Україні існує близько 100 підприємств машинобудівної галузі, що виробляють такі види техніки, та понад 4000 виробників комплектуючих та матеріалів для неї. Ці підприємства дають роботу понад 200 тисячам громадян України.

Після вступу в силу законопроекту держава при здійсненні публічних закупівель вимагатиме від постачальників наявність місцевої складової в їх товарах за визначеними категоріями. Постачальник зможе забезпечити наявність місцевої складової, розміщуючи виробництво в Україні, чи купуючи українські комплектуючі, чи замовляючи виробничі операції в Україні тощо. В такий спосіб інвестор отримує гарантований державою ринок збуту своєї продукції, а українські компанія – замовлення, які дають змогу розвиватися.