Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.11.2023

За 10 місяців підприємства збільшили обсяги забою ВРХ на 20%

У січні-жовтні 2023 року на забій надійшло 310,9 тис. тонн великої рогатої худоби, що на 5% більше, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомив аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі, посилаючись на дані Держстату.

Так, за 10 місяців цього року підприємства на 20% збільшили обсяги забою ВРХ проти аналогічного періоду минулого року – до 115,1 тис. тонн.

Господарства населення натомість на 4% скоротили обсяги забою ВРХ, як порівняти з 10 місяцями 2022 року, – до 195,8 тис. тонн.

Отже, на підприємствах було вироблено 37% яловичини від загального обсягу забою, а в господарствах населення – 63%.

На думку Георгія Кухалейшвілі, ймовірною причиною скорочення обсягів забою ВРХ є обмежений попит на яловичину на внутрішньому ринку, а також зниження обсягів експорту мороженої яловичини в жовтні через логістичні проблеми. Страйк польських перевізників, які блокують прикордонні перетини з Україною, не сприятиме експорту. У результаті перенавантаження відчутно на інших пунктах пропуску, терміни доставки товару збільшуються, що невигідно кінцевим покупцям.

Загальні обсяги забою всіх сільгосптварин і птиці в січні-жовтні 2023 року сягнули 2,4 млн тонн, що на 1,9% більше, ніж за такий самий період минулого року.

Збільшення обсягів реалізації живих тварин на забій зафіксовано у кількох областях: Київській (13%), Хмельницькій (10,3%), Дніпропетровській (9,3%) і Рівненській (9,2%).

 

agrotimes.ua