Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.03.2020

За місяць податківці будуть штрафувати за зберігання пального без ліцензії

Податківці повідомляють, що з 01.04.2020 року відповідно до ст. 17 Закону України від 19.12.1995 р № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів і палива» зі змінами та доповненням до суб’єктів господарювання за зберігання пального без наявності ліцензії застосовуватимуться фінансові санкції у розмірі 500 тис. грн.

Про це пише OilPoint.

Відповідно до ст. 15 вищезазначеного Закону для отримання ліцензії на право зберігання пального суб’єктом господарювання разом із заявою додатково подаються завірені копії таких документів, а саме:

  • документ, що засвідчує право власності чи право користування земельною ділянкою, на якій розташований об’єкт оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, чинні на дату подачі заяви, або введення такого об’єкта в експлуатацію;
  • акт введення в експлуатацію об’єкта або сертифікат про прийняття в експлуатацію завершених будівництвом об’єктів, або інші документи, що підтверджують їх приймання в експлуатацію відповідно до законодавства.

При цьому зазначаємо, що в 01.01.2022 р. суб’єкти господарювання можуть отримати ліцензію на право зберігання пального без надання акта введення в експлуатацію об’єкта або акта готовності об’єкта до експлуатації або сертифіката, за умови надання копій документів, що підтверджують право власності на такі об’єкти нерухомого майна, видані в установленому законодавством порядку до 01. 01.2014 р;

  • дозвіл на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

У разі якщо суб’єкти господарювання, які здійснюють зберігання пального, не реалізують його іншим особам і використовують тільки для власних потреб або промислової обробки, вищевказані документи не подаються. Такі суб’єкти мають вказати в заяві про використання пального для власного споживання або переробки, загальний об’єм резервуарів для зберігання пального і їх фактичне місцезнаходження.

Нагадаємо, що річна плата за ліцензію на право зберігання палива складає 780 грн і зараховується до місцевих бюджетів за місцем здійснення діяльності. Крім того, ліцензія повинна бути видана на кожне місце зберігання пального.

Ліцензія або рішення про відмову в її видачі податкова інспекція видає заявнику не пізніше 20 календарних дня з моменту отримання документів.