Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.12.2023

За незаконні рубки керівники лісових господарств розрахуються з власної кишені – Болоховець

ДП «Ліси України» запроваджують практику регресного позову до керівників державних лісгоспів за завдану незаконними рубками шкоду.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» повідомив генеральний директор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець.

«Ми розпочинаємо нову практику. Наразі завдану незаконними рубками шкоду компенсують державні лісові господарства. У випадку, якщо встановлено провину конкретного керівника, будемо звертатись до суду з регресним позовом. Це ще один вагомий стимул працювати чесно і не допускати зловживань», – сказав Болоховець.

Він підкреслив, що «Ліси України» цьогоріч в рази посилили контроль за роботою філій. За виявлені порушення вже було змінено більшу частину директорів державних лісгоспів, низці керівників вручено підозри та відкрито кримінальні провадження.

Крім того, для детінізації ринку деревини запроваджено електронний лісорубний квиток і електронну товарно-транспортну накладну (ТТН).

За словами Болоховця, саме завдяки системній боротьбі з корупцією та тіньовими схемами ДП «Ліси України» цього року демонструє рекордні прибутки попри падіння попиту на деревину.

«Рекордний прибуток – результат детінізації, закриття шпарин і дірок, через які раніше з господарств вимивалися кошти. Ми прибрали непрозорі та корупційні прямі договори, закупівлі за завищеними цінами, навели лад зі штатним розписом. Запровадили платіжний контроль – ліквідували поширені за часів лісгоспів схеми з оплатою фіктивних робіт тощо», – зауважив він.

Як результат – рентабельність роботи ДП збільшилася в рази, що дало змогу підприємству сплатити у 2023 році понад 10 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів.

Як повідомлялося, ДП «Ліси України» за перше півріччя 2023 року сплатило до держбюджету 2,7 млрд грн податків та інших платежів.

 

www.ukrinform.ua