Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.02.2020

За порушення природоохоронного законодавства ПрАТ “ММК Ілліча” сплатило до бюджету штраф у понад 10 млн грн

Уперше за роки існування Держекоінспекції ПрАТ “ММК Ілліча” сплатило до бюджету понад 10 млн збитків, завданих державі в сфері екології.

Про це повідомляють у Міністерстві енергетики та захисту довкілля України.

Нагадаємо, що у ході проведеної комплексної перевірки, за дорученням Прем’єр-міністра України, в акціонерному товаристві було виявлено порушення природоохоронного законодавства, які завдали державі збитків у сумі 10,5 млн. грн. Інспектори екоінспекції встановили, що підприємство виробляло понаднормові скиди води у період з 4 вересня 2019 по 4 лютого 2020, а також порушило законодавство у сфері поводження з відходами виробництва.

Інспекторами було нараховано збитки, які підприємство у досудовому порядку сплатило в повному обсязі без заперечень.

“Такими повинні бути результати роботи Держекоінспекції. Тому ми і наполягаємо на повному перезавантаженні та реформуванні відомства. Ми хочемо привести нових людей, повністю перезапустити систему роботи, надати достойну винагороду за роботу, щоб вони не шукали можливості, де можна додатково забезпечити своє існування. Хочемо отримати зовсім нову якість та показники в результаті роботи”, – наголосив Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

За його словами, на сьогодні немає також правових механізмів, які б незалежно від обставин забезпечували допуск інспекторів на підприємство-забруднювач і проведення перевірки. Цю ситуацію треба змінювати: “У співпраці з екологічним комітетом було розроблено проект Закону “Про державний екологічний контроль” який, зокрема,  передбачає суттєве збільшення штрафів за “недопуск” інспекторів.  “Недопуск” буде коштувати від 100 до 300 мінімальних зарплат. Цього буде достатньо, щоб така практика пішла у минуле. Тому сподіваюсь, що цей законопроект отримає підтримку в народних депутатів”.