Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.08.2023

За рік Фонд держмайна залучив до бюджету понад 3,8 мільярда від малої приватизації

З часу відновлення приватизації Фонд державного майна України провів понад 400 аукціонів, на яких залучив більше 3,8 млрд грн.

Про це пресслужба ФДМУ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За рік з моменту відновлення приватизації наша команда провела понад 400 аукціонів та залучила понад 3,8 млрд гривень до державного бюджету», – йдеться в повідомленні.

Серед проданих активів найбільше інвестицій було залучено від продажу готелю «Ермітаж» в Києві. За нього змагалися 39 підприємців, внаслідок чого фінальна вартість збільшилася у 15 разів – з 21,2 млн до 311 млн грн.

Ще 211 млн грн принесла продаж підприємства «Укроборонресурси», вартість якого зросла в ході торгів у 12 разів.

За «Рівнеторф» інвестор запропонував 205 млн грн, збільшивши стартову ціну у 4,3 раза.

Виставлений вперше в історії України на приватизацію морський порт Усть-Дунайск був проданий за 201 млн грн.

Найбільшим продажем минулого року став Львівський ювелірний завод, за який переможець сплатив 185 млн грн.

Загалом п’ятірка найдорожчих об’єктів малої приватизації принесла у держбюджет 1,1 млрд грн.

Як повідомлялося, Фонд державного майна України та ТОВ «Еліксир Україна» підписали акт приймання-передачі єдиного майнового комплексу ДП «Морський торговельний порт Усть-Дунайськ», аукціон з продажу якого відбувся в січні 2023 року.

 

www.ukrinform.ua