Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.05.2022

За рік свинина додала в ціні найменше, ніж інші види м’яса

Роздрібна ціна на свинину за рік зросла на 2%, ціна на яловичину з минулого квітня зросла на 28%, курятина подорожчала на 22%, індичка — на 11,6%. Про це повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України».

Фахівці кажуть, що здороження свинини незначне порівняно з динамікою інших видів м’яса, проте з часом інфляційні процеси та інші ринкові чинники можуть відчутніше змінювати цінники на охолоджені напівфабрикати зі свинини.

Наприклад за один місяць квітень ціна на свинину в національних торгівельних мережах піднялась на 1 гривню — з 130 до 131 грн/кг в середньому.

«Найпомітніше — на 2,2-2,5 грн/кг чи 1,3-1,7% — піднялися ціни на преміальні сезонно популярні частини: стейк, вирізку, корейку без кістки, ошийок. Враховуючи те, що саме у квітні щороку активізується попит на свинину з наближенням Великодніх свят та «пікнікового» періоду, така динаміка є досить типовою та очікуваною. Водночас, роздрібна ціна на «всесезонну» лопатку залишилася незмінною, а свиняче охолоджене стегно навіть подешевшало на 5%», — пояснюють аналітики Асоціації «Свинарі України».

Щодо інших видів м’яса, впродовж квітня курятина подешевшала на 1,5% в середньому насамперед за рахунок зниження ціни на філе (-1,8%) та стегно (-5,25%), адже роздрібна ціна тушки знизилася мінімально (-0,2%). Яловичина, індичатина та м’ясо качки практично не змінилися в ціні (+/-0,5% протягом минулого місяця).

Agravery.com