Великі ідеї для вашого бізнесу
вул. Загородня, 15
м. Київ, Україна, 03150
0 800 30-50-74

14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.08.2021

За роки незалежності частка м’яса птиці у загальному виробництві зросла в 3,5 раза

За 30 років незалежності в Україні відчутно змінилася структура виробництва різних видів м’яса.

Про це йдеться у збірнику «Україна в цифрах: 30 років незалежності», підготовленому Державною службою статистики.

Так, у 1991 році найбільшу частку у загальному виробництві мали яловичина й телятина — 46,6%. Свинина посідала друге місце з 35,3%, на м’ясо птиці припадало 16,2%, на інші види м’яса — 1,9%.

У 2000 році картина змінилася незначно, та вже в 2010 році структура виробництва видів м’яса вже більше нагадувала поточну.

Зрештою, в 2020 році яловичина й телятина з популярних видів м’яса опинилися в меншості – лише 13,9%. Виробництво свинини займає 28,2% у загальній структурі виробництва. Левова частка — 56,7% – припадає на м’ясо птиці. Інші види м’яса мають 1,2%.

 

Agravery.com