Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.08.2013

Залізорудна сировина

На світовому спотовому ринку тенденція підвищення цінових показників за останні два тижні продовжила набирати обертів, піднявши котирування на новий рівень. Це багато в чому відбулося на тлі зміцнення попиту з боку китайського ринку на сировину при обмеженому доступі до місцевого матеріалу.

Китайські металургійні підприємства значно підвищили закупівлі сировинних матеріалів, і залізорудної сировини зокрема, для виробництва металопродукції в умовах підвищення платоспроможності та на тлі зростання цін на готову продукцію. У той же час закупівельні ціни також почали збільшуватися. Торгові компанії відзначають, що запити на нові поставки залізорудної сировини у китайських портах стрімко зростають, і це дає підстави вважати, що котирування на залізну руду на світовому спотовому ринку будуть й надалі зміцнюватися найближчим часом.

У китайській провінції Tangshan поточний середній рівень цін на постачання залізорудного концентрату (66% Fe) складає 135 дол. США/т, що на 3 дол. США/т вище рівня двотижневої давнини. У провінції Beipiao середні котирування за минулий час зміцнилися на 3 дол. США/т і на даний час складають у середньому 114 дол. США/т (в обох випадках ціни вказані без урахування ПДВ).

На даний момент середні котирування на імпортні поставки залізорудного концентрату на умовах CFR основні порти Китаю перебувати в межах 130–135 дол. США/т проти 120–125 дол. США/т у другій декаді липня 2013 р.