Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.04.2024

30 – 31 травня у Трускавці відбудеться III Міжнародна конференція присвячена ринку добрив України

 

У 2023 році ринок добрив не став легший за попередній. Деякі негативні фактори вдалося подолати. Зокрема були відновлені або створені нові ланцюжки поставки міндобрив до України, певні види добрив почали імпортувати з нових для нас країн-постачальників. Вітчизняні підприємства-виробники азотних добрив змогли стабільно функціонувати, а “Сумихімпром” навіть відновив виробництво складних добрив. Це призвело до зростання споживання міндобрив у першій половині 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022-го. Втім, з’явилися й нові виклики перед сільським господарством нашої країни й постачальниками добрив.

Внаслідок атак агресора на дунайські порти та порти Одеси відвантаження зерна скоротились. Не додала позитивної динаміки й заборона імпорту збіжжя у сусідні європейські країни, а також складнощі з транзитом через них. Як наслідок, виробники зерна зменшили об’єми планових закупівель добрив для осіннього сезону внесення у 2023 році та навіть для весняного сезону 2024 року. Згідно з прогнозами “Хім-Кур’єра”, у 2024 році об’єми використання добрив зменшиться. Проте галузь продовжує функціонувати, видозмінюватись та підлаштовуватись під нові обставини.

Експерти ДП «Держзовнішінформ» слідкують за корисними й актуальними подіями товарних напрямків, які впливають на розвиток різних галузей. Одна з таких подій – III Міжнародна конференція “Хім-Кур’єра”, присвячена ринку добрив України, яка відбудеться 30 – 31 травня у мальовничому місті Трускавець.

Якщо вас цікавить галузь міндобрив України, то ми пропонуємо вам взяти участь у цьому заході, щоб здобути корисну інформацію для розвитку й успішного функціонування у цій сфері.

 

III Міжнародна конференція “Добрива України”