Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.11.2021

Зеленський анонсував 500 нових купейних вагонів для Укрзалізниці

Для АТ “Українська залізниця” в наступні роки планується замовити ще 20 нових дизельних потягів та 500 купейних вагонів.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі “Велике будівництво: нова залізниця”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Було відновлено співпрацю з нашим ключовим національним підприємством у сфері вагонобудування — це Крюківський завод. На цьому заході представлені нові, вже не планові, а нові побудовані дизельні поїзди. Три УЗ отримає до кінця року, ще 20 буде замовлено на 2022-2023 роки”, – зазначив Зеленський.

Також він поінформував, що цьогоріч Укрзалізниця отримає перші 20 нових спальних вагонів зі 100. Крім того, Президент анонсував, що у планах на наступні роки побудувати ще 500 таких вагонів.

“Це – сучасні 500 наших українських купейних вагонів, за які дійсно не соромно”, – підкреслив він.

Водночас глава держави нагадав, що в Україні реалізовується проєкт приміських перевезень City Express. За його словами, нині проходить закупівля сучасних електропотягів, і перші потяги мають вийти на маршрути в Києві, Харкові та Дніпрі наступного року.

Як повідомлялося, 1 листопада Укрзалізниця отримала перші 5 зі 100 нових пасажирських вагонів, які придбані за кошти держбюджету.

Вагони виготовлено на потужностях ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на замовлення АТ «Укрзалізниця», фінансування – державний бюджет України.

ПАТ «КВБЗ» має побудувати та поставити компанії 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда. У 2021 році у бюджеті України передбачено виділення 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень.

 

www.ukrinform.ua